Sacramenten

Sacramentenvieringen en -voorbereiding
Elk jaar mogen we in de kerken van onze parochie Sint Christoffel kinderen, jongeren en volwassenen voorbereiden op het ontvangen van Sacramenten.
We zijn dankbaar dat we u allen weer welkom mogen heten in onze locaties! Bij het toedienen van een H. Sacrament door de priester, is God zichtbaar en voelbaar aanwezig in de tekenen, woorden en gebaren. En bij de voorbereidende bijeenkomsten, mogen wij zelf direct met elkaar en met God verbonden zijn.

U kunt zich aanmelden voor de voorbereiding op het ontvangen van het
Doopsel, Eerste Heilige Communie, Vormsel, volledig Kerklidmaatschap (Catechumenaat), Huwelijk en Ziekenzalving

Onderstaand vindt u de nieuwe afspraken rond de data voor de start van de voorbereidingsbijeenkomsten en het toediening van de Sacramenten.

Doopsel
De voorbereidende bijeenkomsten én de doopvieringen worden ingepland vanaf juni 2021. De ouders die hun kind(eren) reeds hebben aangemeld, worden telefonisch benaderd.
Er zijn twee voorbereidingsbijeenkomsten per dopeling/gezin; één gesprek met pastor Gerda Martens, en aansluitend een gesprek met de doopheer: pastor Huub Flohr of pastor Joost de Lange. De doopviering wordt in de eigen locatie ingepland rond 12.30 uur op zondag, per dopeling/gezin.

Terugkomviering dopelingen 2020
Alle doopouders van de dopelingen die in 2020 zijn gedoopt, ontvangen een uitnodiging voor de terugkomviering dopelingen op zondag 3 oktober 2021. De ouders worden uitgenodigd op de locatie waar hun kind(eren) gedoopt is. Tijdens de viering wordt aandacht aan de doopviering geschonken, en ontvangt u de doopschelp van uw kind(eren).

Eerste Heilige Communie
De voorbereidende bijeenkomsten voor de kinderen van 8 jaar, groep 4 starten in het najaar 2021. De ouders van de kinderen die afgelopen jaar zijn aangemeld, ontvangen binnenkort een brief met informatie. De Eerste Heilige Communievieringen worden gepland in het voorjaar 2022.
De ouders van de nieuwe communicanten worden aangeschreven, om hun kind vóór de herfstvakantie, vóór 15 oktober 2021 aan te melden. Alle kinderen worden in de eigen locatie voorbereid.
U kunt uw kind ook zelf opgeven voor de Eerste Heilige Communie.

Vormsel
Op zondag 10 oktober 2021 ontvangen enkele Vormelingen, samen met een aantal Catechumenen het H. Vormsel van Mgr. van den Hende.

De ouders van vormelingen die zich afgelopen jaar hebben aangemeld, ontvangen binnenkort bericht over de nieuwe voorbereidingsbijeenkomsten die medio november 2021 starten.
Ook worden de ouders van de nieuwe vormelingen benaderd, om hun kind(eren) op te geven, vóór 1 oktober 2021. U kunt uw kind(eren) ook zelf opgeven. De Vormselviering zal in het voorjaar van 2022 plaats vinden.

Catechumenaat
Op zondag 10 oktober 2021 ontvangen een aantal Catechumenen, samen met enkele Vormelingen de H. Sacramenten van Doop en Vormsel van Mgr. van den Hende.

In oktober 2021 starten de nieuwe voorbereidingen voor volwassenen, die zich verder willen verdiepen in het katholiek geloof, of zich voor willen bereiden op het ontvangen van de sacramenten van Doop, Vormsel en Eucharistie. U kunt zich tot 1 oktober aanmelden.

Huwelijk
Aan a.s. echtparen wordt verzocht, om zich tijdig bij het secretariaat aan te melden. U heeft eerst contact met een van de priesterpastores: pastor Huub Flohr of pastor Joost de Lange. De voorbereidingen verlopen, indien mogelijk, via het Bisdom Rotterdam.

Ziekenzalving
Drie keer per jaar wordt in de St. Christoffelparochie een gezamenlijke Ziekenzalving toegediend in de Eucharistieviering op zondagmorgen. Op zondag 14 november 2021 in de St. Joseph, onder voorbehoud, ingepland.

U kunt zich aanmelden via DIT FORMULIER

Pastor Gerda Martens