KORT NIEUWS KBO

LET OP: verbeterde versie Verklaring Noodzakelijke Mantelzorg snel beschikbaar

Ontwikkelingen gaan snel. In verband met de aangekondigde avondklok werkt het Ministerie van VWS momenteel aan een verbeterde versie van de Verklaring Noodzakelijke Mantelzorg. Met deze verklaring kun je als mantelzorger tijdens de avondklok voor noodzakelijke en niet verplaatsbare mantelzorg de straat over.

Heb je al een verklaring geprint?
Vervang deze dan met de verklaring die heel snel op onze website te downloaden is! 

Ook andere informatie voor u in coronatijd is van belang. Meer werten? Klik HIER

KBO-PCOB Verenigingsnieuws voor leden KBO en PCOB
In deze speciale nieuwsbrief van 20 april 2020 brengen we u op de hoogte van het actuele verenigingsnieuws in verband met corona. Lees meer...

 

Zie voor het laatste nieuws voor de parochie op

www.christoffelparochie.nl


 

PROTOCOL
Voor een veilig verloop van uw bezoek aan De Bron en het bijwonen van KBO-activiteiten is een protocol met daarbij behorende richtlijnen samengesteld. De volledige tekst leest u hier...


BROCHURE VEIIGHEID

In samenwerking met enkele seniorenorganisaties heeft het ministerie van Justitie en Veiligheid een brochure gemaakt om senioren te informeren over veiligheid.
De brochure is digitaal beschikbaar. U kunt deze downloaden vanaf deze pagina: https://www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/senioren-en-veiligheid/documenten/brochures/2021/04/01/vrijwilligersbrochure-senioren-en-veiligheid
en download de brochure.


Aangifte Inkomstenbelasting

Wist u dat u hulp kunt krijgen bij de verzorging van uw aangiftebiljet Inkomstenbelasting. Ook onze afdeling Krimpen heeft ervaren en deskundig opgeleide HUBA's.
Dat is de afkorting voor HUlp bij Belasting Aangifte.
Wilt u meer weten?
Bel 0180 515 355 of stuur een e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Historische Vereniging Krimpen 

Deze vereniging heeft een beeldbank samengesteld met ruim 10.000 foto's onder de naam: KRIMPEN IN BEELD." De foto's zijn gerangschikt onder de volgende thema's:
* bedrijvigheid
* Gemeente
* Landschap
* Maatschappij
* Straatbeeld
* Woningen
* Overig.

De moeite waard om te bekijken. Nog steeds is een werkgroep bezig om beelden van Krimpen vast te leggen voor huidige en toekomende generaties.

Nieuwsgierig? Bezoek: www.krimpeninbeeld.nl


 Gemeente Krimpen heeft een aantal artikelen verzameld die te vinden zijn op de website; voor nadere informatie klik hier...

 

Algemene Ledenvergadering 13 oktober 2020.
Het virus legt veel activiteiten plat. De algemene Ledenvergadering is inmiddels gepland op dinsdag 13 oktober.
Agenda en bijlagen staan op:  Algemene Ledenvergadering 2020


Rode Kruis opent informatienummer voor ouderen en zieken. Lees meer...


KBO-PCOB opent speciale Ouderen-Infolijn voor al uw vragen. Lees meer... 


Bericht van KrimpenWijzer: Hulp van burgers
In verband met het coronavirus zijn er in Krimpen aan den IJssel burgers die hulp aanbieden of hulp vragen. Hebt u hulp nodig? Raadpleeg de website van WeHelpen:  https://krimpenwijzer.wehelpen.nl/ 


Andere initiatieven zijn o.a. aanbieders van maaltijden. 


 

 

Dagelijkse vieringen op je pc vanuit de St. Vituskerk in Hilversum

KRO-NCRV verzorgt met ingang van woensdagmorgen 18 maart dagelijks een live stream van de eucharistieviering in de ochtend en een dagsluiting in de avond. Lees meer....

Alle zondagen kunt u de viering van onze St. Christoffgelparochie in de Open Hofkerk om 11.15 uur meevieren. Klik hier...

 


 

Nooit te oud om te sporten....
In Krimpen aan den IJssel kan én mag iedereen mee doen. Ongeacht leeftijd, gender, culturele achtergrond, talent of beperking.
We maken ons sterk voor gezonde inwoners en daar hoort sporten ook bij. Want sporten is goed voor de gezondheid en het is nog leuk ook....... 
Klik hier voor meer informatie....  

Kijk ook hier.... voor elke donderdagochtend

 

KBO-Kerstviering op 17 december 2019 

     

Op 17 december vond de jaarlijkse kerstviering plaats. Een gezellige bijeenkomst die om 15.30 uur begon met een H. Eucharistieviering.

Lees meer...


AFSCHEID VAN AGNES CLEMENT ALS BESTUURSLID KBO-KRIMPEN

Na 15 jaren als bestuurslid heeft Agnes afscheid genomen. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 19 maart heeft de vereniging haar in het zonnetje gezet. De voorzitter gaf aan dat het bestuur zich ontheemd en verweesd zal voelen. Agnes heeft verschillende functies en taken vervuld.

Zij kwam in het bestuur als ouderenadviseur waarvoor zij zelfs een KBO-opleiding had gevolgd. Agnes was assistente voor onze secretaris, maakte aantekeningen voor de notulen tijdens de bestuursvergaderingen en zij was gastvrouw bij de bestuursvergaderingen. Het bestuur gaat op zoek naar een ander onderkomen.
Het bestuur heeft bij “insiders” informatie ingewonnen waarmede Agnes als afscheidsattentie een plezier zou kunnen worden gedaan en kwam uit op een waardebon in het kader van haar aandachtsveld kunst en cultuur. Het dankwoord  ging tevens vergezeld van een groot boeket bloemen en een applaus van de aanwezige leden.


   

 KBO-EVENEMENTEN TOEGANKELIJK VOOR NIET LEDEN.

In de Algemene Ledenvergadering van 19 maart heeft de vereniging besloten om de evenementen van de KBO toegankelijk te maken voor alle parochianen van de locaties H. Maria Koningin en de H. Jozef te Lekkerkerk. Dat besluit is genomen naar aanleiding van de vraag van de locatieraad “op welke wijze de KBO kan bijdragen aan het in stand houden van de Bron”. Het bestuur van de KBO-Krimpen is van mening dat vooral ouderen hierbij gebaat zijn. Aan de ontmoetingsmiddagen in De Bron zijn geen kosten verbonden. Wel wordt u geacht uw koffie en/of thee verbruik te vergoeden. Evenementen die buiten de deur plaats vinden zijn toegankelijk tegen kostprijs. Het evenementenprogramma kunt u HIER vinden.


 

Op 11 oktober 2018 heeft minister Hugo de Jonge de "Adviesraad van Ouderen" geïnstalleerd. 

Het uitgebrachte advies is een aanvulling op de verkenning die is gegeven op 27 november 2018. Lees meer...
Bezoek ook de website: www.beteroud.nlSOCIALE PROJECTEN OM ALLEEN ZIJN TEGEN TE GAAN

In Krimpen aan den IJssel zijn diverse projecten die door verschillende organisaties of op particuliere basis worden uitgevoerd. Wij noemen:

  • Samen Een tegen Eenzaamheid

  • Samen Een tegen alleen

  • Bakkie doen

  • Café van toen en nu

  • Inloophuis Krimpen-Inn

  • Inloophuis De IJssel

  • Loket Levensvragen

Wilt u meer weten over een van deze activiteiten? Klik dan HIER....


Werkplan van KBO Zuid-Holland
Dat de KBO voor u werkt - HEDEN en in de TOEKOMST- is u allang bekend. Maar wat er allemaal gebeurt is niet zo duidelijk. In het werkplan is een uitgebreide omschrijving. In november 2018 is er een aanvulling gekomen met enkele correcties en aanvullingen.
Voor het werkplan: lees meer....
Voor de aanvulling op het werkplan treft u HIER aan. Terug naar: KBO

Terug naar DE BRON 

SECRETARIAAT

Merellaan 350

2903 GM

Capelle a/d IJssel
010 303 88 71
info@christoffelparochie.nl

 

PASTORALE WACHT

Voor acute vragen om pastorale zorg of het melden van een overlijden: 06-1380 3332 (24/7 bereikbaar).

AGENDA

<<  Juni 2021  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

VIRTUELE KAPEL