Actie Kerkbalans

Geef vandaag voor de kerk van morgen

Beste medeparochianen,

We zijn in het afgelopen jaar allemaal zwaar getroffen door de coronacrisis. Dit klinkt als een dooddoener, maar het is helaas wel de harde werkelijkheid. In onze persoonlijke levenssfeer hebben we veel moeten inleveren, maar ook onze kerken hebben het zwaar te verduren gehad. En nog steeds. Net als bij veel bedrijven, instellingen en maatschappelijke voorzieningen zijn de inkomsten sterk teruggelopen terwijl de kosten gewoon doorgaan. Maar wel met een belangrijk verschil, namelijk dat de meeste bedrijven en instellingen een beroep konden doen op overheidssteun. Kerken komen daarvoor niet in aanmerking. Ook in ‘normale’ tijden krijgen kerken trouwens sowieso op geen enkele manier overheidssteun.

In het voorbije jaar 2020 hebben we ondervonden hoe slecht we kerken kunnen missen. We hebben de kerk nodig om samen ons geloof te beleven en vorm te geven. In je eentje je geloof belijden lukt niet. Geloven moet je samen doen om het vruchtbaar te laten zijn. Daarvoor is een plek, een gebouw, nodig om te kunnen samenkomen. In de perioden dat onze kerken beperkt open waren op grond van de overheidsmaatregelen, hebben we gemerkt hoe belangrijk onze kerken zijn voor heel veel parochianen. En dan bedoelen we letterlijk de kerkgebouwen. De vrije toegang tot de liturgische vieringen, de inloop voor een praatje of het opsteken van een kaarsje in de Mariakapel, de sociale contacten, de deelname aan allerlei kerkelijke activiteiten, het koffiedrinken. Uit de gesprekken ‘aan de kerkdeur’ bleek hoe node de kerk gemist werd door velen van ons.

Allemaal hopen we vurig, nu begonnen is met de grootschalige vaccinatie tegen het coronavirus, dat we in de loop van 2021 de draad van het kerkelijk leven weer kunnen oppakken. Meteen dient zich dan de vraag aan: “Hebben we genoeg geld om de pastorale zorg en het kerkelijk leven in onze kerken weer op gang te brengen?” De financiële reserves hebben in het afgelopen jaar een grote aderlating ondergaan. Toch kunnen we met de nog beschikbare middelen een gezonde doorstart maken als iedereen meehelpt. Daarbij is het welslagen van de Actie Kerkbalans van essentieel belang! Geef dit jaar daarom extra gul.  De Werkgroep Kerkbijdragen rekent op U. Bij voorbaat dank voor wat u geeft!

Met vriendelijke groeten,

Bestuur, Pastoraal team en vrijwilligers

Uw gift

U kunt uw kerkbijdrage overmaken op onze bankrekening met IBAN nummer: NL25RABO 0335 703 801 t.n.v. Parochie Sint Christoffel onder vermelding van “Kerkbalans + naam locatie".

Nog makkelijker is om met deze QR-code uw bijdrage over te maken. Scan met uw Ipad of mobiel deze QR-code en u wordt direct doorgeleid naar ons rekeningnummer van de Rabobank waar u via IDEAL op de gebruikelijke wijze kunt betalen. U kunt de QR-code scannen met de camera op uw telefoon of met de QR-scanner.

Automatische betaling

Om het verwerken van uw bijdrage te versimpelen, willen wij u vragen om van uw bijdrage een automatische bijdrage/betaling te maken met een vaste waarde. Ook al bestaat uw bijdrage uit één bedrag per jaar, wilt u dan toch zo vriendelijk zijn dit automatisch te betalen. U kunt uw bank opdracht geven tot een automatische betaling van uw Kerkbijdrage. Uw bank heeft hiervoor een gratis formulier beschikbaar. Uiteraard kunt alleen u op elk moment de automatische betaling veranderen of intrekken.

Uw gift als aftrekpost voor de belasting

Voor de inkomstenbelasting kunt u uw gift aan de kerk als "gewone gift", na aftrek van een drempel, op uw inkomen in mindering brengen, maar als u van plan bent om de kerk elk jaar financieel te steunen, kunt u, door het sluiten van een vijfjarige overeenkomst met de kerk, de gift in zijn geheel aftrekken en op uw inkomen in mindering brengen. Dat kan een flinke belastingteruggave opleveren. Dit moet officieel geregeld worden via de “Overeenkomst periodieke gift in geld” deze vindt u door hier te klikken.

Het secretariaat van uw locatie helpt u graag met het opstellen van deze overeenkomst. Onder het kopje kerken vindt u alle contact informatie.

Parochieblad Draagkracht

Wanneer u de Draagkracht altijd digitaal leest via de website van de Christoffel parochie (www.christoffelparochie.nl/parochieblad), kunt u ook aangeven, dat u de papieren versie niet meer wilt ontvangen. U dient daartoe een mail met deze strekking te zenden aan het secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geeft u in uw mail wel even aan bij welke parochielocatie u kerkt?

Ook als u in contact wilt komen met een pastor kunt u dat via het secretariaat aangeven.

<<  September 2021  >>