Marriage Course

Voor (aanstaande) echtparen

De Marriage Course is voor alle (aanstaande) echtparen die willen werken aan een sterke en blijvende relatie. Tijdens de cursus ga je in een ontspannen sfeer met zijn tweeën in gesprek over wat echt belangrijk is voor je relatie, en je verwachtingen voor de toekomst. De cursus is herkenbaar, eerlijk en opbouwend - en met een flinke scheut humor.

De eerste avond bestaat uit een inleiding en gesprek over de betekenis van het sacrament van het huwelijk. De Marriage Course behandelt daarna praktische onderwerpen die in het huwelijk een belangrijke rol spelen:

Communicatie: praten en luisteren
Toewijding: tijd voor elkaar nemen
Gezonde familierelaties: omgaan met ouders en schoonouders
Conflicten oplossen: omgaan met boosheid, elkaars verschillen ontdekken, en elkaar vergeven
Liefde in actie: de vijf talen van de liefde
Liefde levendig houden: vriendschap en seksualiteit
Gedeelde doelen en waarden
Gelijkwaardigheid en verbondenheid
Na het eten gaan we samen aan de slag met het thema van de avond. We kijken daarbij telkens met alle deelnemers samen naar korte, inspirerende inleidingen. Daarbij delen ook deelnemers van eerdere cursussen hun ervaringen. Vervolgens praat ieder stel onderling door over de vragen in het cursusmateriaal. Geen vraag blijkt te gek om te stellen… en om serieus te bespreken.

De Marriage Course wordt online gehouden:

De cursus begint op 10 september (catechese avond). Deelnemers kunnen zich uiterlijk op 10 september 's ochtends aanmelden.
De cursus is opgezet voor stellen die willen gaan trouwen én voor reeds langer gehuwden. Er is evenmin een beperking aan het aantal deelnemers: ieder paar kan zich aanmelden.
De data zijn: 10 september 2021, 1 en 15 en 29 oktober, 12 en 26 november, 10 december, 14 januari om 19.45 uur tot 22.00 uur. Op 21 januari 2022 vindt er om 20.30 uur een evaluatie plaats. Verdere informatie volgt op de eerste avond.
Aanmelding kan via dit formulier: Aanmelding 3e online MC najaar 2021
Kosten: € 25 per paar
Marriage Course op locatie

De Marriage Course wordt niet alleen online gehouden, maar daarnaast ook op locatie (als de coronamaatregelen dit toelaten):

De data zijn: 10 en 17 september, 1, 8 en 29 oktober, 5, 19 en 26 november.
Tijd: inloop vanaf 18:45 uur, 19:00 uur diner, sluiting uiterlijk 22:00 uur.
Locatie: Het Schoutenhuis, Julianastraat 4, 2405 CH, Alphen aan den Rijn.
Aanmelding kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v.: Marriage Course + namen, adres, e-mail adres en telefoonnummer. Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon: 0182-513056.
Kosten: €200 per paar voor de gehele cursus (inclusief maaltijden, exclusief drankjes)

Tot slot
Maak als aanstaand echtpaar zo snel mogelijk ook een afspraak met degene die in de parochie waar je gaat trouwen verantwoordelijk is voor de parochiële huwelijksvoorbereiding, waaronder de voorbereiding van de kerkelijke viering (mocht je dat nog niet hebben gedaan).
Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij de werkgroep, via een mail naar Silvia de Haan.

<<  Oktober 2021  >>