Sociale leer

Sociale leer van de kerk

De digitale cursus ‘Sociale Leer’ is een initiatief van ondergetekende, die als moraaltheoloog zijn kennis van zaken omtrent de Sociale leer van de katholieke kerk als pastor wil delen met parochianen.

Om de betekenis van de Sociale leer voor de dagelijkse praktijk van meet af aan duidelijk te maken ga ik telkens van een concrete vraagstelling uit die ik in videopresentaties van ongeveer 30 minuten vanuit de teksten van de Sociale leer verhelder. De presentaties zijn bedoeld als uitnodiging om er persoonlijk verder op door te denken of daarover met anderen in gesprek te gaan. Ook is het mogelijk om naar mij toe via het onder aangegeven emailadres te reageren.

Om deze afzonderlijke denk- en gespreksimpulsen in hun thematische context te plaatsen bied ik in de volgende opsomming onder de nummers 2 t/m 11 de bijbehorende themavelden aan. U kunt de themavelden openklikken en dan komt u op de pagina waar u de afzonderlijke videopresentaties terugvindt en de teksten waarnaar deze verwijzen. Soms vindt u daar ook een korte schriftelijke samenvatting van de videopresentatie. Onder pagina nummer 1 treft u suggesties aan hoe u met het materiaal kunt werken.

Het aangeboden materiaal is auteursrechtelijk beschermd en zal ook steeds weer door mij worden bijgewerkt. Ik hoop dat ik hier velen mee van dienst kan zijn.

Capelle aan den IJssel, december 2020

Dr. Huub Flohr, moraaltheoloog en parochiepastor

Themaveld Videopresentaties Omschrijving onderwerp Bijbehorende teksten
 1 Handleiding Klik hier voor videopresentatie 0  Handreiking Tekst bij presentatie 0