Parochiebestuur

Ons parochiebestuur heeft zes “zetels” die het liefst vertegenwoordigd worden door parochianen uit alle locaties van onze parochie. De voorzitter is standaard de moderator van de parochie; in onze parochie pastoor Huub Flohr. De te verdelen "zetels" bestaan uit:

Vicevoorzitter

Personeel en vrijwilligers

Penningmeester

Secretaris

Gebouwen en veiligheid

Communicatie

Wie helpt mij besturen?

Een parochie met zo’n kleine 25.000 geregistreerde leden verdeeld over 6 geloofsgemeenschappen met evenzovele kerkgebouwen en allerlei activiteiten op het gebied van het vieren van en de voorbereiding op de sacramenten en geloofsverdieping, het omzien naar elkaar en hulpverlening aan minder bedeelden.. Zo’n parochie kan geen pastoor in zijn eentje besturen. Gelukkig kan ik met mijn beide collega’s de pastorale verantwoordelijkheid delen en worden wij gesteund door vele vrijwilligers. Maar ook het advies ten aanzien van de koers die wij als parochie varen alsmede het samen dragen van verantwoordelijkheid voor de financiën, de gebouwen en andere hulpmiddelen zoals parochieblad, website, computers en telefonie, en voor de inzet van betaalde krachten en vrijwilligers, dat alles is noodzakelijk om leiding te kunnen geven aan zo’n grote parochie die volop in beweging is.

Daarom ben ik op zoek naar 6 mensen die als leden van het parochiebestuur samen met het team de schouders willen zetten onder deze mooie maar grote opdracht. Dat is een dienst aan het geloven in en aan de verkondiging van de blijde boodschap in deze en de komende jaren in het omvangrijke gebied van onze parochie. Concreet zoek ik naar parochianen, mannen en vrouwen, tussen 21 en 71 jaar in het volle bezit van hun burgerlijke rechten, die:
- woonachtig zijn in onze parochie of voorkeursparochiaan zijn;
- door vrijwilligerswerk, regelmatig kerkbezoek of kerkbijdrage actief betrokken zijn bij de parochie;
- bereid en in staat zijn tot onderling overleg o.a. tijdens de maandelijkse avondvergaderingen;
- het gezamenlijk beleid als uitgangspunt voor ogen hebben;
- verantwoordelijk willen en kunnen zijn voor een deeltaak van het parochiebestuur;
- discreet om kunnen en willen gaan met vertrouwelijke informatie;
- zich houden aan gemaakte afspraken;
- zich houden aan de gedragscode voor vrijwilligers.

Als u zo’n parochiaan bent, denkt u er dan eens over of u zich beschikbaar stelt voor deze dienst aan onze parochiegemeenschap. Ik ga graag met u in gesprek.
U kunt zich bij mij melden en een afspraak laten vastleggen via het centraal parochiesecretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel: 06-52590015.

Dank voor uw aandacht.
Capelle aan den IJssel, september 2021

Pastor Huub Flohr,
pastoor en moderator van het pastoraal team parochie Sint Christoffel bisdom Rotterdam

 

SECRETARIAAT

Merellaan 350

2903 GM

Capelle a/d IJssel
010 303 88 71
info@christoffelparochie.nl

 

PASTORALE WACHT

Voor acute vragen om pastorale zorg of het melden van een overlijden: 06-1380 3332 (24/7 bereikbaar).

AGENDA

<<  September 2021  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

VIRTUELE KAPEL