JOKO

Wij zijn het JOKO; een jongerenkoor uit Krimpen aan den IJssel dat nu al meer dan 40 jaar bestaat. We bestaan uit 30 tot 35 leden van tussen de 12 en 35 jaar oud, zingen vierstemmig (sopraan, alt, tenor, bas) en worden begeleid door een combo (toetsen, gitaar, basgitaar, drums, percussie, 2 saxofoons). Ties Kragtenis, na meerdere keren als interim-dirigent te hebben opgetreden, per 2012 onze enthousiaste vaste dirigent.

We repeteren elke vrijdagavond van 20 tot 22 uur en zingen gewoonlijk elke tweede zondag van de maand een viering in de RK parochie H. Maria Koningin (de Bron). Ons repertoire is zeer gevarieerd. We zingen veel pop, maar daarnaast ook gospel, traditioneel en een enkel klassiek nummer.

Verder vinden we het erg leuk om ons in te zetten voor grotere muzikale uitdagingen, zoals CD-opnames en concerten. Zo hebben we in mei 2011 een Musical-Jubileumconcertgegeven met een gelegenheidskoor van 80 man en hebben we in december 2011 samen met het jongerenkoor A-Capelle een sfeervol Kerstconcertverzorgd.

Maar voor ons is niet alleen het samen muziek maken belangrijk, we houden ook erg van gezelligheid. Na repetities blijven we altijd nog een paar uur hangen om met elkaar wat te drinken en bij te praten. Ook organiseren we een groot aantal speciale gezellige gelegenheden; zoals ons nieuwjaarsgala, uitjes, culturele-, thema- en feestavonden, etc. en gaan wij als klap op de vuurpijl elk jaar een aantal dagen met elkaar op kamp!

Wil je meer over ons te weten komen? Kijk dan nog even rond op onze website. Spreekt de sfeer je aan en houd je van zingen? Kom dan gewoon eens langs op een vrijdagavond tijdens (of na) één van onze repetities in de Bron. Want we zijn altijd op zoek naar nieuwe, gezellige, muzikale aanwinsten!

Wij zijn bereikbaar via e-mail: jDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en onze site op www.facebook.com/JOKOKrimpen/

Namens het JOKO,
Suzanne Heerdink (voorzitter)